Naar inhoud

In juli & augustus zijn wij van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend

 • de hoofd-vestibule

  Mis de hoofd-vestibule niet, die een Italiaans paleis waardig is. De jachttaferelen naar de Antwerpse schilder Frans Snyders zijn grandioos, verdeeld over twee open verdiepingen.

  de hoofd-vestibule
 • De rococo-kapel

  De rococo-kapel is verrassend in dit renaissance-ensemble. Sober en badend in zacht licht,  inspireert die tot sereniteit. U kunt er onder meer het 18e-eeuwse engel-wijwatervat bewonderen die door Laurent Delvaux in marmer is uitgehouwen.

  De rococo-kapel
 • Een 18e-eeuwse koets

  Een kleine koets, een 18e-eeuwse sedan, trekt de aandacht. Dit kostbare object, nu beschermd, heeft generaties kinderen verrukt die geiten en pony's hebben ingezet om de tuinen te veroveren.

  Een 18e-eeuwse koets
 • De Renaissance open haard

  De Renaissance open haard in de grote eetkamer is indrukwekkend. Het moet gezegd worden dat de winters langs de Maas koud en nat kunnen zijn en dat er aan de oevers geen gebrek is aan hout.

  De Renaissance open haard
 • De salons

  Onder de vele salons noemen we de “Konings” waar voor het eerst in Wallonië een vreemde drank werd geserveerd: koffie. Een andere salon, die van “Marie-Christine” getuigt van het bezoek aan Freÿr van de Gouvernante van de Oostenrijkse Nederlanden.

  De salons
 • De Koning's slaapkamer

  Boven getuigt de slaapkamer van de koning van het verblijf van de Zonnekoning die Freÿr zijn koninklijke aanwezigheid oplegde tijdens het beleg van Dinant.

  De Koning's slaapkamer
 • De gastronomische aardewerken

  Er is een ruimte gereserveerd voor de gastronomische aardewerken uit de collectie van het Fonds Léon Courtin-Marcelle Bouché, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Ze verraden de smaak van 18e-eeuwse aristocraten voor jacht en landelijke activiteiten... en de knowhow van ambachtslieden!

  De gastronomische aardewerken
 • De sinaasappelbomen

  Bijzonderheid van de tuinen van Freÿr: de sinaasappelbomen, de oudste in Europa in plantenbakken. Ze parfumeren de tuinen van mei tot november en brengen vervolgens de koudere maanden door in de wintertuinen, die de oudste in het oude Nederland zijn.

  De sinaasappelbomen
 • Het Frédéric Saal-paviljoen

  Het Frédéric Saal-paviljoen is een rococo-meesterwerk dat een majestueus perspectief op de rivier opent.

  Het Frédéric Saal-paviljoen
 • De haagbeukhagen

  Het is ook de Maas die de bifrontale bustes van Paul-Louis Clyffé onder de loep nemen... of zijn het de diepten van de haagbeukhagen? Ze lenen zich voor wandelingen... en marivaudage

  De haagbeukhagen
 • De wieg van lindebomen

  Langs de boerderij mag u de omgevallen wieg van lindebomen en de groentekoepel niet missen, het bewijs van de knowhow en het geduld van de tuiniers.

  De wieg van lindebomen